Sådan startede vores hundeliv!


Mikkel

Fie

Bisseline

Mille

      Amai


Hiro


Kira

 

Ivan, børnene og jeg flyttede i 1987 til Lolland fra Nordsjælland. Vi havde lovet børnene at vi skulle have en hund når vi flyttede på landet. 2 dage efter vi var kommet til Lolland fandt vores datter en annonce i Brugsen, "en 16 uger gammel hvalp kunne afhentes gratis"  og med stort pres fra hende og  mange flyttekasser i bryggerset, ringede vi alligevel på annoncen, og jo han var ikke givet væk, så af sted og kigge hundehvalp, der sad den yndigste lille ræve unge midt på køkkengulvet, så var vi solgt, han kom med hjem, vi havde ham i 9 år, da vi måtte tage afsked ham pga. sygdom. Så der var stor sorg i familien.
Vi besluttede hurtigt vi måtte have en ny finsk spids, men det var ikke nemt, da der ikke er mange i Danmark, så efter flere dage og timers søgen lykkedes det os at finde en kennel i Malung i Sverige. Kennelen havde salgsklare hvalpe til salg, så af sted til Malung. Det blev så Byråsens Lottis IV, hun var nr. 4 i kuldet. Vi besluttede hun skulle kaldes "Fie". Da vi fik Fie, fik jeg interessen for udstilling, lydighed samt agility.
Jeg begyndte senere at undervise i ringtræning så jeg kan hjælpe andre med at udstille korrekt og stille deres hunde op og gå pænt, samt pelspleje og ordne klør, rense tænder. Så hunden ser pæn ud til udstillinger.
Her startede så vores liv som hundeliv. Fie fik 4 kuld hvalpe hvor af vi selv beholdt en hvalp fra kuld 2 "Bisseline", i 2004 fik vi så en Dansk spids Mille, som skulle omplaceres, så hende tog vi hjem, det var meningen vi bare skulle gå til agility, men hun blev omregistreret i 2005 til dansk spids, og så indgik vi avlsarbejde med hende. Hun fik 3 drenge hvoraf de 2 indgik i avlen.  Mille blev i 2010 verdensvinder på udstillingen i Herning. Vi mistede  Byråsens Lottis i 2004, men havde stadig 2 hunde tilbage Bisseline og Mille, og livet gik videre, med hundetræning i hverdagen. I 2011 mistede vi Mille kun 7 år gammel og vi besluttede at Bisseline som var 11 1/2 år gammel skulle leve i fred og ro på sine sidste dage, men jeg kunne ikke komme mig over Mille ikke var her mere, så ind på nettet og kigge, der fandt jeg så kennel Shinbi, der lå hvalpe,12 stk. jeg ringede så og snakkede med Laila, jo hun havde heldigvis en lille pige til mig. Alle hvalpe var godt socialiseret og kennelen var rigtig god "alle hunde og hvalpe løb rundt over det hele". Jeg var faktisk heldig for jeg ringede sent på hvalpen, så glæden var stor, at der var en tilbage. Vi tror det gav Bisseline 2 ekstra år, hun var rigtig glad for hvalpen, blev nogle dejlige hvalpe. som fik lov til alt hvad hun ville, hun bed i den anden ende af Bisselines kødben, tog hedens ting, men i 2013 måtte vi sige farvel til hende, men sådan er livet og vi havde også megen  glæde af hende, ligesom af de andre. Nu har vi så kun Amai og hende bruger vi megen tid med, hun er bare så dejlig. Vi har den 22. december 2015 udvidet vores hundehold med Hiro, på 17 mdr. Ham har vi brugt til vores første kuld hvalpe, som blev født 8. marts 2015, Der blev født 8 hvalpe 24. september, men desværre mistede vi 2 hanner og en tæve, af ukendte årsager, men resten blev nogle dejlige hvalpe, hvoraf vi beholdt den lille tæve.